Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2187)
RING TIL OS PÅ 4445 1551
MENUMENU

Elounda

Elounda er beliggende på Kreta’s østkyst, ca. 70 km fra Heraklion og 75 km fra Sitia lufthavn, inde i en beskyttet bugt. Beliggenheden gør, at Elounda adskiller sig fra andre badebyer, da bølgerne her aldrig bliver høje, og den lyse bund gør vandet azurblåt – og perfekt til snorkling. Midt i byen ligger en lille strand, og der findes flere strande med sand eller rullesten, nær hotellerne nord og syd for centrum. Eloundas hjerte er den charmerende lystbådehavn, hvor der rundt om ligger et klokketårn, byzantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torvet ved havnen kan du opleve et hektisk folkeliv, og i stræderne ligger små kunstgallerier side om side med modebutikker.

Eloundas ry som VIP-rejsemål er blevet forstærket ved, at præsidenter, kongelige og filmstjerner har holdt ferie i byen. Men alt er langt fra snobbet og sterilt. I sjælen er Elounda stadig en idyllisk fiskerby, der – trods lidt ekstra elegance – stadig byder på en skøn og afslappende atmosfære.

I bugtens indløb ligger øen, Spinalonga. Denne er et af Kretas førende udflugtsmål og har blandt andet en venetiansk fæstning fra 1500-tallet. Øen er dog mest kendt for, at den i perioden 1903–1957 var koloni for mennesker med lepra (spedalske), der her opførte deres eget samfund, isoleret fra omverden. Den efterladte bebyggelse er en spændende oplevelse, og et godt tip er, at du læser bogen “Længslens ø” af Victoria Hislop inden du besøger øen.

På fastlandet lige indenfor Spinalonga, kun fem kilometer fra Elounda, kan du besøge den lille by Plaka. Her findes hyggelige kretensiske taverner ved havet, samt en lang badestrand. Vil du til en rigtig by, er det nemt at komme til Agios Nikolaos, der ligger små 10 km derfra.

Vejret de kommende dage: Kreta – Heraklion

MAN
22°
TIR
20°
ONS
21°
TOR
20°
FRE
19°
L�R
21°
S�N
21°

At Rejse med BeachTours

Beach Tours A/S  |  Rindumgaards Alle 3  |  DK-6950 Ringkøbing
kontakt@beachtours.dk  |  CVR nr. 32479081
Copyright © 2018 Beach Tours A/S. All rights reserved.
Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2187)

Du kan betale med følgende kort - inkl. VISA Dankort:

Visa - inkl. VISA Dankort: Visa Elektron Mastercard Maestro