Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)
RING TIL OS PÅ 4445 1551

Elounda

Elounda er beliggende på Kreta’s østkyst, ca. 70 km fra Heraklion og 75 km fra Sitia lufthavn inde i en beskyttet bugt. Beliggenheden gør, at Elounda adskiller sig fra andre badebyer, her bliver bølgerne aldrig høje, og den lyse bund gør vandet azurblåt – perfekt til snorkling. Midt i byen ligger en lille strand, der ikke er velholdt og fyldt med lyst finkornet sand. Der er flere strande af sand eller rullesten nær hotellerne nord og syd for centrum. Eloundas hjerte er den helt klart den charmerende lystbådehavn, hvor der rundt om findes der klokketårn, byzantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torvet ved havnen kan du opleve et hektisk folkeliv, og i stræderne ligger små kunstgallerier side om side med modebutikker.

Eloundas ry som VIP-rejsemål er blevet forstærket ved, at præsidenter, kongelige og filmstjerner har holdt ferie her. Men tro ikke at alt er snobbet og sterilt. I sjælen er Elounda stadig en idyllisk fiskerby, der – trods lidt ekstra elegance – stadig byder på en skøn og afslappende atmosfære.

I bugtens indløb ligger øen Spinalonga. Den er et af Kretas førende udflugtsmål og har blandt andet en venetiansk fæstning fra 1500-tallet. Øen er dog mest kendt for, at den i perioden 1903–1957 var koloni for mennesker med lepra (spedalske), der her opførte deres eget samfund, isoleret fra omverden. Den efterladte bebyggelse er en spændende oplevelse, og et tip er at du læser bogen “Længslens ø” af Victoria Hislop inden du besøger øen, der udspiller sig netop på Spinalonga.

På fastlandet lige indenfor Spinalonga, kun fem kilometer fra Elounda, kan du besøge den lille by Plaka. Her er nogle hyggelige kretensiske taverner ved havet og en lang badestrand. Vil du til en rigtig by er det nemt at komme til Agios Nikolaos, der ligger små 10 km borte.

Vejret de kommende dage: Kreta-Heraklion

FRE
28°
L�R
28°
S�N
28°
MAN
28°
TIR
28°
ONS
28°
TOR
28°
Beach Tours A/S  |  Folke Bernadottes Allé 7  |  DK-2100 København Ø
kontakt@beachtours.dk  |  CVR nr. 37247030
Copyright © 2017 Beach Tours A/S. All rights reserved.
Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)

Du kan betale med følgende kort - inkl. VISA Dankort:

Visa - inkl. VISA Dankort: Visa Elektron Mastercard Maestro