Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2187)
RING TIL OS PÅ 4445 1551
MENUMENU

Rejs til Heraklion

Det østlige Kreta med hovedstaden Heraklion skal opleves. Forelsk dig i den fantastiske natur, de hyggelige bugter med sandstrand og det spændende græske køkken.

Find din rejse her

Kreta er den største ø i det græske øhav, og øen fremstår på mange måder som et helt lille land. Kreta er mangfoldigt på både naturen, kulturen samt personligheden hos den individuelle Kretenser. For er der noget indbyggerne på Kreta først og fremmest er, så er det Kretensere, og dernæst Grækere.

På Kreta ligger olivenlundene side om side med citron- og appelsinlunde i det smukke, kuperede landskab.

Vejret på Kreta

Kreta har tre klimazoner; subtropisk klima på sydsiden, fastlandsklima på midten af øen og middelhavsklima på nordsiden af øen. Året rundt er øen populær blandt rejsende, som gerne vil sikre sig godt vejr og mange solskinstimer uanset sæson. I foråret og efteråret ligger Kretas temperaturer på et behageligt sted omkring de 20 grader. I sommerferiens måneder stiger termometret gerne til 30 grader og over.

Oplev Kretas historie

Kreta har en lang og utrolig interessant historie. For over 3000 år siden blomstrede det Minoiske samfund op på Kreta, sideløbende med det Faraoniske i Egypten og det Sumeriske i dagens Irak. Man har faktisk fundet beviser for, at handel har fundet sted mellem de tre kulturer, og man ser mange lighedstegn i den struktur de har haft. På Kreta opstod det største Minoiske samfund omkring Knossos-paladset, som du i dag finder i udkanten af Heraklion. Man har siden 70’erne opbygget paladset, som man mener, det kan have set ud. Snyd ikke dig selv for en tur til dette smukke palads, der er beliggende mellem bjerge og olivenlunde. Mange af fundene fra dette område samt rundt om på Kreta, kan ses på museet i Heraklion.

Spis godt på Kreta

Mange der besøger Kreta forelsker sig i øens flotte natur, de små hyggelige bugte og fine strande. Også maden er et hit for mange, blandt andet den lokale “mezé”, der består af en masse små retter, med alt lige fra Tzaziki, krydrede kødboller, friteret ost, grill-spyd, salater og forskellige lækre dipsaucer. Der dyrkes desuden en masse god lokal vin rundt om på øen, og det kan derfor anbefales, at besøge en af de mange vingårde og få en oplevelse med hjem i bagagen. Stort set alle indbyggere på Kreta med respekt for sig selv, laver Raki, som er den lokale snapse-variant. Denne kan variere i styrke og smag alt efter region og brygger. Når du går ud ud og spiser, får du næsten altid serveret en Raki efter maden.

Heraklion – Kretas hovedstad

Heraklion er Kreta’s hovedstad og en af regionens mest fascinerende byer. Du kan fra havnen sejle til bl.a. Athen og Santorini, og du kan også gå på opdagelse i den gamle bydel. Et godt tip er, at tage ind til det store flotte museum, der blandt andet huser samlingen af minoiske fund fra den ældgamle civilisation, som voksede på på Kreta samtidigt med både den Egyptiske og Summeriske.

I Heraklion finder du et stort udvalg af designerbutikker og trendy restauranter,hvor kokkene udforsker det græske køkken. Kretas hovedstad har også sin del af natklubber, hvor du kan danse til langt ud på de tidlige morgentimer.

Fra Heraklion er der gode forbindelser til Hersonissos, Rethymnon og Chania med lokalbus.

 

Længere nede på siden kan du se vores destinationer på det østlige Kreta.

Rigtig god ferie!

Agia Pelagia er en hyggelig, lille ferieby på den nordlige side af Kreta. Byen er anlagt i en smuk lagune og omgivet af den vildt-blomstrende natur, der er typisk for nordsiden af Kreta.

Agia Pelagias beliggenhed i rolige omgivelser gør byen velegnet til børnefamilier. Her findes mange små, hyggelige restauranter, der byder på et væld af små kretensiske og græske retter. I området kan du desuden besøge en af de mange barer, supermarkeder eller souvenirbutikker.

Agios Nikolaos er en hyggelig by, beliggende på Kretas østkyst mellem Heraklion og Sitia. Her finder du lokale græske tavernaer, spændende butikker og tidsløse cafeér. Byens liv foregår ved det centrale torv, hvor folk mødes for blandt andet at nyde den typiske iskaffe – Frappé. Midt i byen ligger en ferskvandssø, som er omgivet af restauranter, cafeer og butikker.
Du finder desuden gode fiskerestauranter langs havnefronten, hvor du kan sidde og nyde et godt måltid mad med en skøn udsigt. Bevæger du dig bort fra Agios Nikolaos, finder du små hyggelige bugte med fine strande, hvor du kan nyde dagen og spise god lokal mad ved de små tavernaer.

 

Analipsi og Gouves er to byer på Kreta, som med tiden mere eller mindre er vokset sammen. Området er roligt og byder på hyggelige tarverner, caféer og restauranter. Omkring 5 km herfra, finder du den større by, Hersonissos, med et betydeligt højere tempo.  Hersonissos kan nås via busforbindelse.

I Analipsi/Gouves området findes flere små laguner, hvor man kan leje en solstol og nyde de flotte omgivelser i ro og mag. På stranden er der mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter, som f.eks. parasailing og jetski.

Elounda er beliggende på Kreta’s østkyst, ca. 70 km fra Heraklion og 75 km fra Sitia lufthavn, inde i en beskyttet bugt. Beliggenheden gør, at Elounda adskiller sig fra andre badebyer, da bølgerne her aldrig bliver høje, og den lyse bund gør vandet azurblåt – og perfekt til snorkling. Midt i byen ligger en lille strand, og der findes flere strande med sand eller rullesten, nær hotellerne nord og syd for centrum. Eloundas hjerte er den charmerende lystbådehavn, hvor der rundt om ligger et klokketårn, byzantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torvet ved havnen kan du opleve et hektisk folkeliv, og i stræderne ligger små kunstgallerier side om side med modebutikker.

 

Kun 25 km øst fra Heraklion finder du Hersonissos. Selve Hersonissos bydel, der ligger ved havet, er travl hele året rundt – halvdelen af alle restauranter, butikker og hoteller holder åbent året rundt, i modsætning til resten af Kreta, hvor de fleste kun er åben i turistsæsonen fra April til Oktober.

Hersonissos består af flere små byer; Anissaras, Old Hersonissso og hovedbydelen Hersonissos. Rundt om ligger de små hyggelige landsbyer, Koutouloufari, Piscopiano, Potamies, Avdou, Gonies og Kera.

 

Ierapetra er Kreta’s og Europas sydligst beliggende by, og en af områdets største byer. Omkring byen finder du masser af drivhuse, som producerer en stor del af øen grøntsager, og her høstes hele tre gange om året pga klimaet. Kreta er opdelt i tre klima zoner, og den sydlige del af øen har subtropisk klima, hvor temperaturen ofte er nogle grader højere end på den nordlige del, samtidig med at luften er noget meget tør.

Her finder du mange små bugte med vidunderlige strande, og en af områdets flotteste strande er uden sammenligning palmestranden, Vai, som du finder helt ude på den østlige del af Kreta. Vi kan varmt anbefale, at du lejer en bil og kommer ud og oplever det smukke landskab og de karakteristiske bjerge, som sydkysten byder på.

Lygaria er søsterby til Agia Pelagia, som er en hyggelig lille ferieby beliggende godt beskyttet i en smuk lagune, og omgivet af den smukke kretensiske natur, der indbyder til lange gåture eller afslapning ved stranden.

Da byen ligger beskyttet af de omkringliggende bjerge, er lagunen næsten altid rolig og derfor velegnet til børnefamilier. Her findes små, hyggelige restauranter, som serverer et væld af små kretensiske og græske retter, lige fra den velkendte græske salat, tzatziki, den friterede saganaki ost, pita gyros, souvlaki grill-spyd til de forædlede druer, man finder rundt om på øen.

 

Makry Gialos er en lille, hyggelig by med en havnepromenade, som blandt andet byder på gode restauranter. Hovedvejen gennem byen fungerer som livsnerven, og her finder du et begrænset udvalg af små butikker, supermarkeder samt den lokale slagter og bager. Der findes hæveautomater langs vejen ved havnepromenaden. En lille, smal sandstrand løber langs hele byen, og visse steder er sandet erstattet af stenstrand. Her finder du både solstole og parasoller, som ofte er gratis at benytte, hvis du blot køber drikkelse og mad hos de restauranter/barer som ejer stolene. Stranden er utrolig børnevenlig, da her er lavvandet og uden store bølger grundet byens ligger beskyttede beliggenhed.

 

Stalis er beliggende lige uden for Hersonissos og lige før Malia. Hvor du i Hersonissos finder et stort udvalg af barer, natklubber og masser af liv, er Stalis direkte modsat og mere velegnet for børnefamilier. Her har du en lang, dejlig sandstrand, der strækker sig langs kysten, samt små, hyggelige hoteller, hvor en del af dem både har pool og er beliggende på eller tæt ved stranden.

Her findes et godt udvalg af hyggelige restauranter, små tavarna’er, barer samt shopping og supermarkeder. Stalis er et godt udgangspunkt, hvis du vil ud og opleve Østkreta. Der er ikke langt til små hyggelige byer, flotte naturoplevelser og små farverige bugte samt skønne sandstrande.

At Rejse med BeachTours

Beach Tours A/S  |  Rindumgaards Alle 3  |  DK-6950 Ringkøbing
kontakt@beachtours.dk  |  CVR nr. 32479081
Copyright © 2018 Beach Tours A/S. All rights reserved.
Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2187)

Du kan betale med følgende kort - inkl. VISA Dankort:

Visa - inkl. VISA Dankort: Visa Elektron Mastercard Maestro