Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)
RING TIL OS PÅ 4445 1551
Find din rejse her

Kreta – Heraklion

Kreta er den største ø i det græske øhav, og øen fremstår på mange måder som et helt lille land. Kreta er mangfoldigt på både naturen, kulturen samt personligheden hos den individuelle Kretenser. For er der noget indbyggerne på Kreta først og fremmest er, så er det Kretensere, og dernæst Grækere. På Kreta ligger olivenlundene side om side med citron- og appelsinlunde i det okkuperede smukke landskab. Der er tre klima zoner på Øen – subtropisk klima på sydsiden, fastlandsklima i midten af øen, og middelhavsklima på nordsiden af øen.

Kreta har en lang og utrolig interessant historie. For over 3000 år siden blomstrede det Minoiske samfund op på Kreta, sideløbende med det Faraoniske i Egypten og det Sumeriske i dagens Irak. Man har faktisk fundet beviser for, at handel har fundet sted mellem de tre kulturer, og man ser mange lighedstegn i den struktur de har haft. På Kreta opstod det største Minoiske samfund omkring Knossos-paladset, som du i dag finder i udkanten af Heraklion. Man har siden 70’erne opbygget paladset, som man mener, det kan have set ud. Snyd ikke dig selv for en tur til dette smukke palads, der er beliggende mellem bjerge og olivenlunde. Mange af fundene fra dette område samt rundt om på Kreta, kan ses på museet i Heraklion.

Mange der besøger Kreta forelsker sig i øens flotte natur, de små hyggelige bugte og fine strande. Også maden er et hit for mange, blandt andet den lokale “mezé”, der består af en masse små retter, med alt lige fra Tzaziki, krydrede kødboller, friteret ost, grill-spyd, salater og forskellige lækre dipsaucer. Der dyrkes desuden en masse god lokal vin rundt om på øen, og det kan derfor anbefales, at besøge en af de mange vingårde og få en oplevelse med hjem i bagagen. Stort set alle indbyggere på Kreta med respekt for sig selv, laver Raki, som er den lokale snapse-variant. Denne kan variere i styrke og smag alt efter region og brygger. Når du går ud ud og spiser, får du næsten altid serveret en Raki efter maden.

Heraklion er Kreta’s hovedstad og en af regionens mest fascinerende byer. Du kan fra havnen sejle til bl.a. Athen og Santorini, og du kan også gå på opdagelse i den gamle bydel. Et godt tip er, at tage ind til det store flotte museum, der blandt andet huser samlingen af minoiske fund fra den ældgamle civilisation, som voksede på på Kreta samtidigt med både den Egyptiske og Summeriske.

I Heraklion finder du et stort udvalg af designerbutikker med det nyeste indenfor modeverdenen, trendy restauranter hvor kokkene udforsker det græske køkken til natklubber, hvor du kan danse til langt ud på de tidlige morgentimer. Heraklion er i sandhed en pulserende metropol på Kreta, hvor du kan få både din kulturelle og gastronomiske lyst stillet.

Fra Heraklion kan du nå Hersonissos, Rethymnon eller Chania med en lokalbus.

Rigtig god ferie!

Agia Pelagia er en hyggelig, lille ferieby, beliggende godt beskyttet i en smuk lagune, og omgivet af den smukke kretensiske natur. Her indbydes til lange gåture, afslapning ved stranden eller gode oplevelser – du kan nyde en græsk salat på en lokal tarvena samt smage den lokale drink, Raki, som bedst kan sammenlignes med vores danske snaps.

Agia Pelagia’s beliggenhed i rolige omgivelser, gør byen velegnet til børnefamilier. Her findes mange små, hyggelige restauranter, der byder på et væld af små kretensiske og græske retter. I området kan du desuden besøge en af de mange barer, supermarkeder eller souvenirbutikker. Vil du ind til Heraklion, går der dagligt flere afgange med lokale busser. Det er også muligt at tage en taxa, og ellers anbefaler vi, at du lejer en bil.

Agios Nikolaos er en hyggelig by, beliggende på Kretas østkyst mellem Heraklion og Sitia. Her finder du lokale græske tavernaer, spændende butikker og tidsløse cafeér. Byens liv foregår ved det centrale torv, hvor folk mødes for blandt andet at nyde den typiske iskaffe – Frappé. Midt i byen ligger en ferskvandssø, som er omgivet af restauranter, cafeer og butikker. Du finder desuden gode fiskerestauranter langs havnefronten, hvor du kan sidde og nyde et godt måltid mad med en skøn udsigt. Bevæger du dig bort fra Agios Nikolaos, finder du små hyggelige bugte med fine strande, hvor du kan nyde dagen og spise god lokal mad ved de små tavernaer.

Byerne Sitia og Elounda ligger ca. 1,5 times kørsel derfra, og byen Plaka finder du få kilometer fra Agios Nikolaos. Herfra kan du let komme ud på eventyr, da nationalvejen, som forbinder hele øen, hurtigt bringer dig rundt om i lokalområdet. Vil du sikre dig det helt rigtige hotel, så kontakt gerne vores dygtige rejsekonsulenter og få deres personlige tips til din drømmeferie.

Analipsi og Gouves er to byer på Kreta, som med tiden mere eller mindre er vokset sammen. Området er roligt og byder på hyggelige tarverner, caféer og restauranter. Omkring 5 km herfra, finder du den større by, Hersonissos, med et betydeligt højere tempo.  Hersonissos kan nås via busforbindelse.

I Analipsi/Gouves området findes flere små laguner, hvor man kan leje en solstol og nyde de flotte omgivelser i ro og mag. På stranden er der mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter, som f.eks. parasailing og jetski.

Elounda er beliggende på Kreta’s østkyst, ca. 70 km fra Heraklion og 75 km fra Sitia lufthavn, inde i en beskyttet bugt. Beliggenheden gør, at Elounda adskiller sig fra andre badebyer, da bølgerne her aldrig bliver høje, og den lyse bund gør vandet azurblåt – og perfekt til snorkling. Midt i byen ligger en lille strand, og der findes flere strande med sand eller rullesten, nær hotellerne nord og syd for centrum. Eloundas hjerte er den charmerende lystbådehavn, hvor der rundt om ligger et klokketårn, byzantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torvet ved havnen kan du opleve et hektisk folkeliv, og i stræderne ligger små kunstgallerier side om side med modebutikker.

Eloundas ry som VIP-rejsemål er blevet forstærket ved, at præsidenter, kongelige og filmstjerner har holdt ferie i byen. Men alt er langt fra snobbet og sterilt. I sjælen er Elounda stadig en idyllisk fiskerby, der – trods lidt ekstra elegance – stadig byder på en skøn og afslappende atmosfære.

Kun 25 km øst fra Heraklion finder du Hersonissos. Selve Hersonissos bydel, der ligger ved havet, er travl hele året rundt – halvdelen af alle restauranter, butikker og hoteller holder åbent året rundt, i modsætning til resten af Kreta, hvor de fleste kun er åben i turistsæsonen fra April til Oktober.

Hersonissos består af flere små byer; Anissaras, Old Hersonissso og hovedbydelen Hersonissos. Rundt om ligger de små hyggelige landsbyer, Koutouloufari, Piscopiano, Potamies, Avdou, Gonies og Kera. Snyd ikke dig selv for en tur op i Old Hersonissos, hvor du finder små, ægte, græske tavernaer, som byder på den klassiske “Mezé”, der består af en række forskellige små retter. Alt dette skylles ned med et glas af det lokale vin, og som afslutningen får du naturligvis den klassiske Raki, der er Kretensernes egen brændevin.

 

Ierapetra er Kreta’s og Europas sydligst beliggende by, og en af områdets største byer. Omkring byen finder du masser af drivhuse, som producerer en stor del af øen grøntsager, og her høstes hele tre gange om året pga klimaet. Kreta er opdelt i tre klima zoner, og den sydlige del af øen har subtropisk klima, hvor temperaturen ofte er nogle grader højere end på den nordlige del, samtidig med at luften er noget meget tør.

Her finder du mange små bugte med vidunderlige strande, og en af områdets flotteste strande er uden sammenligning palmestranden, Vai, som du finder helt ude på den østlige del af Kreta. Vi kan varmt anbefale, at du lejer en bil og kommer ud og oplever det smukke landskab og de karakteristiske bjerge, som sydkysten byder på. Stop f.eks på en lille græsk taverna undervejs, og nyd den lokale mad.

Lygaria er søsterby til Agia Pelagia, som er en hyggelig lille ferieby beliggende godt beskyttet i en smuk lagune, og omgivet af den smukke kretensiske natur, der indbyder til lange gåture eller afslapning ved stranden.

Da byen ligger beskyttet af de omkringliggende bjerge, er lagunen næsten altid rolig og derfor velegnet til børnefamilier. Her findes små, hyggelige restauranter, som serverer et væld af små kretensiske og græske retter, lige fra den velkendte græske salat, tzatziki, den friterede saganaki ost, pita gyros, souvlaki grill-spyd til de forædlede druer, man finder rundt om på øen.

Her ar du alt lige ved hånden – restauranter, barer, supermarkeder, hæveautomater og souvenirbutikker. Vil du ind til Heraklion, går der dagligt flere afgange med lokale busser. Det er også muligt at tage en taxa, og ellers anbefaler vi, at du lejer en bil.

Makry Gialos er en lille, hyggelig by med en havnepromenade, som blandt andet byder på gode restauranter. Hovedvejen gennem byen fungerer som livsnerven, og her finder du et begrænset udvalg af små butikker, supermarkeder samt den lokale slagter og bager. Der findes hæveautomater langs vejen ved havnepromenaden. En lille, smal sandstrand løber langs hele byen, og visse steder er sandet erstattet af stenstrand. Her finder du både solstole og parasoller, som ofte er gratis at benytte, hvis du blot køber drikkelse og mad hos de restauranter/barer som ejer stolene. Stranden er utrolig børnevenlig, da her er lavvandet og uden store bølger grundet byens ligger beskyttede beliggenhed.

Fra havnen sejler der dagligt et ud til Koufonisi Island, som er en smuk ø med ikke mindre end 36 fantastiske strande, krystalklart vand og en smuk natur. En udflugt som skal opleves.

Stalis er beliggende lige uden for Hersonissos og lige før Malia. Hvor du i Hersonissos finder et stort udvalg af barer, natklubber og masser af liv, er Stalis direkte modsat og mere velegnet for børnefamilier. Her har du en lang, dejlig sandstrand, der strækker sig langs kysten, samt små, hyggelige hoteller, hvor en del af dem både har pool og er beliggende på eller tæt ved stranden.

Her findes et godt udvalg af hyggelige restauranter, små tavarna’er, barer samt shopping og supermarkeder. Stalis er et godt udgangspunkt, hvis du vil ud og opleve Østkreta. Der er ikke langt til små hyggelige byer, flotte naturoplevelser og små farverige bugte samt skønne sandstrande.

Beach Tours A/S  |  Folke Bernadottes Allé 7  |  DK-2100 København Ø
kontakt@beachtours.dk  |  CVR nr. 37247030
Copyright © 2018 Beach Tours A/S. All rights reserved.
Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)

Du kan betale med følgende kort - inkl. VISA Dankort:

Visa - inkl. VISA Dankort: Visa Elektron Mastercard Maestro