Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)
RING TIL OS PÅ 4445 1551
Find din rejse her

Kreta-Heraklion

Kreta er den største ø i det græske øhav og er på mange måder deres eget lille land. Kreta er mangfoldigt både på naturen, kulturen og personligheden hos den individuelle Kretenser. For er der noget indbyggerne på Kreta først og fremmest er, så er det Kretensere, dernæst er de Grækere. På Kreta ligger oliven lundene side om side med citron og appelsin lunde i det okkuperede smukke landskab. Naturen er utrolig mangfoldig og der er ikke mindre end tre klima zoner på Kreta. På sydsiden af øen har du det subtropiske klima, inde midt på øen har du fastlands klima og på nordsiden af øen har du middelhavsklima.

Kreta har en lang og utrolig interessant historie, for over 3000 år siden blomstrede det Minoiske samfund op på Kreta sideløbende med den Faraoniske i Egypten og den Sumeriske i dagens Irak. Man har faktisk fundet beviser for, at handel har fundet sted mellem de tre kulturer, samt at man ser mange lighedstegn i den struktur de har haft. På Kreta opstod det største Minoiske samfund omkring Knossos paladset, som du i dag finder i udkanten af Heraklion. Man har siden 70’erne opbygget paladset, som man mener, det kan have set ud. Snyd dig ikke for en tur til dette smukke palads, der er beliggende mellem bjergene og olivenlunde. Mange af de fund man har fundet her, samt rundt om på Kreta, kan du se inde på museum´et i Heraklion.

Mange der besøger Kreta forelsker sig i den flotte natur, de små hyggelige bugte og fine strande, de små græske taverner hvor blandt andet mezé kan nydes i lange baner. Mezé består af en masse små retter, hvor du får alt lige fra Tzaziki, krydrede kødboller, friteret ost, grill spyd, salater og forskellige lækre dip saucer. Helt klart en oplevelse du ikke må gå glip af. Der dyrkes også en masse god lokal vin rundt om på Kreta, så tag ud og besøg en af de mange vingårde og få en oplevelse med hjem i bagagen. Stort set alle med respekt for sig selv laver Raki, der er den lokale snaps variant. Denne kan variere i styrke og smag alt efter region og bryggeren der har lavet den. Når du går ud ud og spiser, får du næsten altid serveret en Raki efter maden. Her ser man tydeligt hvem der er en rigtig mand eller dame. Hvis du kan drikke en Raki uden at fortrække en mine, så er du en rigtig mand/dame, men hvis du derimod fortrækker en mine, så er du stadigvæk en lille dreng/pige.

Heraklion er Kreta’s hovedstad og en af regionens mest fascinerende byer. Du kan fra havnen bla. sejle til Athen og Santorini samt du kan gå på opdagelse i den gamle bydel. Et godt pejlemærke er at tage ind til det store flotte museum, der blandt andet huser samlingen af minoiske fund fra den ældgamle civilisation, der voksede på på Kreta samtidigt med både den Egyptiske og Summeriske. Du må heller ikke snyde dig for at komme ud og opleve det gamle konge palads Knossos, der er blevet delvist genopbygget, som arkæologerne antager det engang har set ud.

Du finder et stort udvalg af designer butikker med det nyeste indenfor mode verdenen, trendy restauranter hvor kokkene udforsker de nyeste trends indenfor det græske køkken til natklubber hvor du kan danse til langt ud på de tidlige morgentimer. Heraklion er i sandhed en pulserende metropol på Kreta, hvor du kan få både din kulturelle, gastronomiske og oplevelses lyst stillet.

Fra Heraklion kan du nå blandt andet Hersonissos, Rethymnon eller Chania med lokalbus. Ikke langt fra Herkalion finder du bla. ferie destinationen Agia Pelagia, og efter blot 30 min’s  kørsel kommer du ud til denne hyggelige og rolige havneby.

Tag ud på oplevelser mens du er på Kreta, vi lover at du ikke bliver skuffet over det mangfoldige udbud af oplevelser Kreta gemmer på. Uanset om du har besøgt øen før, eller om det er første gang du besøger Kreta, så vil du finde noget for enhver smag og du kan altid finde nye små hyggekroge, at besøge og slappe af på. Vi anbefaler, at du lejer en bil og kommer ud på oplevelser fra dag 1 af. Snyd dig ikke for en tur til Bali stranden, der ligger 30 minutters kørsel fra Agia Pelagia.

Agia Pelagia er en hyggelig lille fiskerby beliggende godt beskyttet i en smuk lagune, omgivet af den smukke kretensiske natur der indbyder til lange gåture, afslapning ved stranden eller blot sidde på en taverna og nyde en græsk salat og et glas Raki der er den lokale drink der bedst kan sammenlignes med vores snaps. Da byen ligger beskyttet af de omkring liggende bjerge er lagunen næsten altid rolig og derfor velegnet til børne familier. Du finder mange små hyggelige restauranter der byder på et væld af små kretensiske og græske retter, alt lige fra den velkendte græske salat, tzatziki, den friterede saganaki ost, pita gyros, souvlaki grill spyd til de forædlede druer man finder rundt om på øen.

Du har alt ved hånden i Agia Pelagia, lige fra restauranter, barer, supermarked, læge, hæve automater til souvenir butikker. Vil du ind til Heraklion går der daglige afgange med lokal bus. Det er også muligt at tage taxa og vil koste omkring 35 Euro enkelt vej. Ellers anbefaler vi at du lejer en bil, dette kan du med fordel gøre igennem Auto Europe som BEACH TOURS har et godt samarbejde med. Med en lejebil har du muligheden for at selv bestemme, hvad du vil opleve under din ferie og hvornår. Tag gerne en snak med vores erfarne rejsekonsulenter og få flere tips til hvad du kan opleve på Kreta.

Agios Nikolaos er en hyggelig by beliggende på Kretas østkyst mellem Heraklion og Sitia. Her finder dulokale græske tavernaer, spændende butikker og tidsløse cafeér. Byens liv foregår ved det centrale torv hvor alle mødes og sidder og drikker den typiske iskaffe – Frappé. Midt i byen har du en ferskvandssø omgivet af alle restauranter, cafeer og butikker. Du finder også gode fiske restauranter langs havne fronten hvor du kan sidde og nyde et godt måltid mad med en skøn udsigt. Bevæger du dig bort fra Agios Nikolaos så finder du let små hyggelige bugte med fine strande hvor du kan nyde dagen og spise god lokal mad ved de små tavernaer. Byen Sitia ligger ca. 1,5 times kørsel derfra samt hyggelige Elounda og byen Plaka finder du få kilometer fra Agios Nikolaos. Herfra kan du let komme ud på eventyr da national vejen som forbinder hele øen hurtigt bringer dig rundt om i lokal området. Vil du sikre dig at du får det helt rigtige hotel, så kontakt gerne vores dygtige rejsekonsulenter og få deres personlige tips til din drømmeferie.
Rigtig god ferie!

Kun 25 km øst fra Heraklion finder du Hersonissos, et cosmopolitansk centrum for Øst Kreta.

Selve Hersonissos bydel, der ligger ved havet, er travl hele året rundt. Halvdelen af restauranter, butikker og hotellerne er åben året rundt i modsætning til resten af Kreta, hvor de fleste kun er åben i turistsæsonen fra April til Oktober.

Hersonissos består af flere små byer; Anissaras, Old Hersonissso og så hovedbydelen Hersonissos, der ligger ved havnen i Hersonissos. Rundt om ligger de små hyggelige landsbyer Koutouloufari, Piscopiano, Potamies, Avdou, Gonies and Kera. Snyd ikke dig selv for en tur op i Old Hersonissos, hvor du finder små, ægte, græske tavernaer, hvor du skal prøve den klassiske Mezé, der består af en række forskellige små retter, som du får ind på bordet i en lind strøm. Alt dette skylles ned med et glas af det lokale vin og som afslutningen får du naturligvis den klassiske Raki, der er Kretensernes egen brændevin.

Den varierede kystlinje indbyder til en lang række oplevelser og de mange små, hyggelige bugte inviterer dig til en svømmetur i det krystal klare vand og byder på lidt afslapning inden turen går videre.

Selve Hersonissos er berømt for dens livlige natteliv og du finder nok øens aller bedste udvalg her, hvor du blandt andet finder et stort udvalg af klubber, barer, restauranter og tavernaer, og mange af dem ligger langs havnepromenaden og stranden, så det bliver byturen kun hyggeligere og flottere af.

Her finder du masser af muligheder for daglige ture på havet, turen kan blandt andet gå til naboøen Dia eller en af de mange små bugte og fortryllende strande.

Cirka fem km. syd for Hersonissos ligger desuden en rigtig god golfbane, så hvis man ønsker, det skal gå lidt mere stille for sig, så er det en god mulighed.

Rigtig god ferie!

Elounda er beliggende på Kreta’s østkyst, ca. 70 km fra Heraklion og 75 km fra Sitia lufthavn inde i en beskyttet bugt. Beliggenheden gør, at Elounda adskiller sig fra andre badebyer, her bliver bølgerne aldrig høje, og den lyse bund gør vandet azurblåt – perfekt til snorkling. Midt i byen ligger en lille strand, der ikke er velholdt og fyldt med lyst finkornet sand. Der er flere strande af sand eller rullesten nær hotellerne nord og syd for centrum. Eloundas hjerte er den helt klart den charmerende lystbådehavn, hvor der rundt om findes der klokketårn, byzantinske kupler og førsteklasses fiskerestauranter. På torvet ved havnen kan du opleve et hektisk folkeliv, og i stræderne ligger små kunstgallerier side om side med modebutikker.

Eloundas ry som VIP-rejsemål er blevet forstærket ved, at præsidenter, kongelige og filmstjerner har holdt ferie her. Men tro ikke at alt er snobbet og sterilt. I sjælen er Elounda stadig en idyllisk fiskerby, der – trods lidt ekstra elegance – stadig byder på en skøn og afslappende atmosfære.

I bugtens indløb ligger øen Spinalonga. Den er et af Kretas førende udflugtsmål og har blandt andet en venetiansk fæstning fra 1500-tallet. Øen er dog mest kendt for, at den i perioden 1903–1957 var koloni for mennesker med lepra (spedalske), der her opførte deres eget samfund, isoleret fra omverden. Den efterladte bebyggelse er en spændende oplevelse, og et tip er at du læser bogen “Længslens ø” af Victoria Hislop inden du besøger øen, der udspiller sig netop på Spinalonga.

På fastlandet lige indenfor Spinalonga, kun fem kilometer fra Elounda, kan du besøge den lille by Plaka. Her er nogle hyggelige kretensiske taverner ved havet og en lang badestrand. Vil du til en rigtig by er det nemt at komme til Agios Nikolaos, der ligger små 10 km borte.

Kun 25 km øst fra Heraklion finder du Hersonissos, et cosmopolitansk centrum for Øst Kreta.

Selve Hersonissos bydel der ligger ved havet er travl året rundt, halvdelen af restauranter, butikker og hotellerne er åben året rundt i modsætning til resten af Kreta, hvor de fleste kun er åben i turist sæsonen fra April til Oktober.

Hersonissos består af flere små byer Anissaras, Old Hersonissso og så hoved bydelen Hersonissos der ligger ved havnen i Hersonissos. Rundt om ligger de små hyggelige landsbyer Koutouloufari, Piscopiano, Potamies, Avdou, Gonies and Kera. Snyd dig ikke for en tur op i Old Hersonissos hvor du finder ægte små græske tavernaer, hvor du skal prøve den klassiske Mezé, der består af en række forskellige små retter som du får ind på bordet i en lind strøm. Alt dette skylles ned med et glas af det lokale vin og som afslutningen får du naturligvis den klassiske Raki, der er Kretensernes egen brændevin.

Den varierede kystlinje indbyder til oplevelser og de mange små hyggelige bugte inviterer dig til en svømmetur i det krystal klare vand og lidt afslapning inden turen går videre.

Selve Hersonissos er berømt for dens livlige natteliv og du finder nok øens bedste udvalg her, du finder et stort udvalg af klubber, barer, restauranter og tavernaer, mange af dem ligger langs havne promenade og stranden.

Her finder du masser af muligheder for daglige ture på havet, turen kan blandt andet gå til naboøen Dia eller en af de mange små bugte og fortryllende strande.

Rigtig god ferie!

Ierapetra er Kreta’s og Europas sydligt beliggende by og en af områdets største byer. Omkring byen finder du masser af drivhuse som producerer en stor del af øen grøntsager og de høster hele tre gange om året pga klimaet på sydkysten. Kreta er opdelt i tre klima zoner og den sydlige del af øen har subtropisk klima hvorved at temperaturen ofte er nogle grader højere end på den nordlige del samt luften er noget meget tør.
Du finder mange små bugte hernede med vidunderlige strande og en af områdets flotteste stranden er uden sammenligning palmestranden Vai som du finder helt uden på den østlige del af Kreta. Vi kan varmt anbefale at du lejer en bil og kommer ud og oplever det smukke landskab og de karakteristiske bjerge som sydkysten byder på. Stop gerne på en lille græsk taverna undervejs og nyd den lokale mad.
Fra Ierapetra går der dagligt både ud til den smukke ø Chrissi Island, hvor vandet er azurblåt, strandene kridhvide og hvor du føler at du er kommet til Caribien. Turen til Chrissi Island er meget populær og vi kan på det varmeste anbefale den. Husk solcreme og solhat!

Ierapetra er en “rigtig” by med en havnepromenade hvor cafeér, restauranter og butikker ligger side om side med hinanden og hvor de lokale sidder og drikker Frapé som er den græske version and iskaffe og snakker om livets gang. Her finder du en del gode butikker til shopping samt gode lokale restauranter hvis du vil ud og opleve det lokale køkken en dag.
Rigtig god ferie!

Lygaria er søsterby til Agia Pelagia og ligger kun få km fra Agia Pelagia. Agia Pelagia er en hyggelig lille ferieby beliggende godt beskyttet i en smuk lagune, omgivet af den smukke kretensiske natur, der indbyder til lange gåture, afslapning ved stranden eller blot at sidde på en taverna og nyde en græsk salat og et glas Raki, der er den lokale drink, som bedst kan sammenlignes med vores danske snaps.

Da byen ligger beskyttet af de omkringliggende bjerge, er lagunen næsten altid rolig og derfor velegnet til børnefamilier. Du finder mange små hyggelige restauranter, der byder på et væld af små kretensiske og græske retter, alt lige fra den velkendte græske salat, tzatziki, den friterede saganaki ost, pita gyros, souvlaki grill spyd til de forædlede druer, man finder rundt om på øen.

Du har alt ved hånden i Agia Pelagia, lige fra restauranter, barer, supermarked, læge, hæveautomater til souvenirbutikker. Vil du ind til Heraklion, går der daglige afgange med lokale busser. Det er også muligt at tage en taxa og vil koste omkring 35 Euro enkelt vej. Ellers anbefaler vi at du lejer en bil, dette kan du med fordel gøre igennem Auto Europe som BEACH TOURS har et godt samarbejde med. Med en lejebil har du muligheden for at selv bestemme, hvad du vil opleve under din ferie og hvornår. Tag gerne en snak med vores erfarne rejsekonsulenter og få flere tips til, hvad du kan opleve på skønne Kreta.

Makry Gialos er en af områdets hyggeligste små byer med en lille havnepromenade med gode restauranter, prøv gerne fiskerestauranten Olive Three. Hovedvejen igennem byen fungerer som livs nerven og her finder du et begrænset udvalg af små butikker, supermarkeder samt den lokale slagter og bager ligger også her. Der er hæveautomater langs vejen samt ved havnepromenaden. En lille, smal sandstrand løber langs hele byen og visse steder er sandet erstattet af sten strand. Her finder du både solstole og parasoller og ofte så koster de ikke noget at benytte, hvis du blot køber drikkelse og mad hos de restauranter/barer som ejer stolene. Stranden er utrolig børnevenlig da her er lavvandet og vandet er altid roligt uden de store bølger grundet at byen ligger godt beskyttet samt at om sommeren så kommer vinden ofte fra nord og dermed ligger byen i læ fra de høje bjerge der omkranser byen.

Fra havnen udgår der dagligt et sørøverskib som sejle ud til Koufonisi Island, en smuk ø med ikke mindre end 36 fantastiske strande, krystal klart vand og en smuk natur. En udflugt som skal opleves.

I området omkring Makry Gialos finder du flere små kløfte hvor du kan nyde en afslappende vandretur og er du til de lidt mere udfordrende så findes de også. Der er ikke langt til små hyggelige bugte med fine stranden eller historiske oplevelse. Ca. 40 min fra Makry Gialos finder  du både Ierapetra samt Sitia der er to af områdets største byer. Vi anbefaler at du lejer en bil og kommer ud og ser lidt af hvad området har at tilbyde. Hvorfor ikke køre en tur til den vidunderlige palmestrand Vai som er helt unik for området. Her finder du flere tavernaer hvor du kan købe mad og drikke – disse er dog kun åbne i højsæsonen.

Makry Gialos tager du til hvis du vil have ro, afslapning, god mad og mulighed for at stifte bekendtskab med de lokale og få smukke natur oplevelser i lokalområdet.
Rigtig god ferie!

Stalis finder du lige uden for Hersonissos og lige før Malia. Hvor du i Hersonissos finder et stort udvalg af barer, natklubber og masser af liv ud på de sene nattetimer, så er Stalis direkte modsat og mere velegnet for børnefamilier. Du har en lang dejlig sandstrand der strækker sig langs kysten og her finder du små hyggelige familie drevet hoteller, hvor en del af dem både har pool og ligger om ikke direkte på stranden så meget tæt på.

Der er et godt udvalg af hyggelige restauranter, små tavarna’er, barer samt shopping og supermarkeder. Stalis er et godt udgangspunkt hvis du vil ud og opleve Østkreta enten i bil eller på anden måde. Der er ikke langt til små hyggelige byer, flotte natur oplevelser og ikke mindst små farverige bugte og skønne sandstrande.

I Hersonissos finder du et større udvalg af butikker og restauranter samt du har en af områdets største vandparker – Star Beach. Her kan du bolte dig hele dagen i forskellige vand rutsche baner, lazy river eller slappe af på en solstol.

Rigtig god ferie!

Beach Tours A/S  |  Folke Bernadottes Allé 7  |  DK-2100 København Ø
kontakt@beachtours.dk  |  CVR nr. 37247030
Copyright © 2017 Beach Tours A/S. All rights reserved.
Vi er medlem af rejsegarantifonden (reg. 2655)

Du kan betale med følgende kort - inkl. VISA Dankort:

Visa - inkl. VISA Dankort: Visa Elektron Mastercard Maestro